Välkommen till Alvargården

Alvargården B&B har öppet året runt, förutom några veckor under vintern, och ligger i byn Kastlösa, mitt i världsarvet på södra Öland. Vi har fyra ljusa och trevliga rum med utsikt över trädgården, byn och Alvaret.

I samarbete med föreningen Film och Kultur på Öland arrangerar vi föreläsningar, seminarier, kurser och workshops inom film och scenkonst, men också inom andra kulturella områden. Om några år planerar vi att starta en filmfestival på södra Öland med fokus på dokumentär- och kortfilm, där vi bland annat ska visa film under bar himmel på Alvaret.

Följ oss på Facebook och vår hemsida, där vi alltid uppdaterar nyheter och aktuell information.

 Och vi fortsätter förstås med våra populära pubkvällar under vinterhalvåret.

Alvargården B&B Café & Bistro stänger den 18 december och öppnar igen den 13 februari.

 

Bo och upplev

Alvargården B&B Café & Bistro ligger i byn Kastlösa vid det Stora Alvaret på södra Öland, mitt i världsarvet och odlingslandskapet Mörbylångadalen. Här har man odlat sedan stenåldern och trakten är en levande kulturbygd med en av Sveriges bördigaste jordar.

Alvargården B&B är öppet året runt, förutom några veckor under vintern, och vi har fyra ljusa och trevliga rum med utsikt över trädgården, byn och Alvaret. Här kan man få lugn och ro över en helg eller kanske skriva manuset till filmen eller boken. Vill man bo under längre perioder på Alvargården, så har vi mycket förmånliga priser. Frukost ingår alltid.

På södra Öland finns det flera vackra vandringsleder och många historiska platser i trakten runt Kastlösa. En av dessa märkliga platser är Tingstad Flisor. Några kilometer ut på Alvaret står två, drygt tre meter höga tillhuggna stenblock i kalksten, en säregen och mytomspunnen plats som är daterad till brons- och järnåldern.

Café & Bistro

Besök det populära caféet på Alvargården

Vårt café och vår bistro är öppet under sommaren och när vi har våra pubkvällar.

Kontakta oss

Tel: 0706 250 493

E-post: dan@alvargarden.se

Adress: Kastlösa Alvargata 1, 386 61 Mörbylånga