English?

See this page in english

Välkommen till Alvargården

ALVARGÅRDEN FILM & KULTURCENTER är ett forum för kultur och bildning, med fokus på film och scenkonst. Vi erbjuder en permanent mötesplats med föreläsningar, seminarium, kurser och workshops där professionella skådespelare, regissörer, filmfotografer, manusförfattare med flera har möjligheten att kontinuerligt fortbilda och utveckla sig i sina olika yrken.

ALVARGÅRDEN FILM & KULTURCENTER samarbetar med Svenska Filminstitutet.

Vi har startat vår kulturella verksamhet med föreläsningar och filmvisningar med några av våra stora filmprofiler inom svensk film som; Stefan Jarl, Jan Troell, Bengt Forslund, Peter Gerdehag och Tom Alandh som fick ”Det Stora Journalistpriset 2017” och Ahang Bashi, som blev ”Årets nykomling på Guldbaggegalan 2017”.

Och vi erbjuder föreläsningar, kurser, seminarier och workshops i bland annat filmfoto, regi, skådespeleri, manusskrivande till alla som vill lära sig mer om film och scenkonst.

Om några år planerar vi att starta en internationell filmfestival på södra Öland, där vi bland annat ska visa film under bar himmel på Alvaret.

Följ oss på Facebook och vår hemsida, där vi alltid uppdaterar nyheter och aktuell information.

Bo och upplev

Alvargården B&B Café & Bistro ligger i byn Kastlösa vid det Stora Alvaret på södra Öland, mitt i världsarvet och odlingslandskapet Mörbylångadalen. Här har man odlat sedan stenåldern och trakten är en levande kulturbygd med en av Sveriges bördigaste jordar.

Alvargården B&B är öppet året runt, förutom några veckor under vintern, och vi har fyra ljusa och trevliga rum med utsikt över trädgården, byn och Alvaret. Här kan man få lugn och ro över en helg eller kanske skriva manuset till filmen eller boken. Vill man bo under längre perioder på Alvargården, så har vi mycket förmånliga priser. Frukost ingår alltid.

På södra Öland finns det flera vackra vandringsleder och många historiska platser i trakten runt Kastlösa. En av dessa märkliga platser är Tingstad Flisor. Några kilometer ut på Alvaret står två, drygt tre meter höga tillhuggna stenblock i kalksten, en säregen och mytomspunnen plats som är daterad till brons- och järnåldern.

Café & Bistro

Vårt café och vår bistro är öppet under sommaren och när vi har våra pubkvällar.

Kontakta oss

Alvargården B&B och Café och Bistro.

Tel. 0706 250 493

E-post: dan@alvargarden.se

Adress: Kastlösa Alvargata 1, 386 61 Mörbylånga