Nyheter

Veckovisa bokningar i sommar!

Sommaren 2020 (27/6 – 29/8) hyr vi endast ut våra rum veckovis. 

Vi har öppet nästan hela året och resten av tiden hyr vi ut rummen under längre perioder.

Om ni vill hyra rum innan sommarsäsongen startar, så hyr vi också ut per natt, ink. frukost.

REGISSÖREN JANE MAGNUSSON OM INGMAR BERGMAN

TACK Jane Magnusson för två mycket intressanta filmvisningar och för ditt nyanserade och mer fullständiga porträtt av vår världsberömde filmregissör!

Vi fick se Janes kortfilm FETTKNÖLEN, en animerad och komisk film om Bergmans lilla utväxt på kinden, och den hyllade och prisade långfilmen BERGMAN – ETT ÅR, ETT LIV.
Och tack Lars Kumlin för din medverkan och din kunskap om hur man tänker och arbetar när man skapar filmmusik!

En fantastiskt intressant eftermiddag för alla cineaster och filmintresserade!!

Vi ser fram emot ert nästa besök i höst med filmen om vårt största komikerpar, som också var samhällsdebattörer och filmskapare.

Länk till evenemanget

TOM ALANDH VISAR NY VÄRLDSPREMIÄR!

Tom Alandh och hans klippare Heleen Rebel kommer tillbaka lördagen den 9 februari till Alvargården Film & Kulturcenter med deras senaste produktion, SILBERSKY, en serie i tre avsnitt om advokaten Leif Silbersky.

Denna gången visar de första delen med underrubriken, EN TERRIER MED EN BULLDOGS BETT, som premiärvisas i SVT veckan efter deras besök på Öland.

Vi kommer också att få se delar av det andra avsnittet, INTE ENS OM EN ADVOKAT FINNS EN SANNING, och de kommer att berätta om inspelningen, varför de gjorde serien och mycket mer.

Det sista avsnittet i serien heter, NÄR JAG FYLLER 90 SKA JAG GÅ NER TILL HELTID.

Tom och Heleen var på Alvargården Film & Kulturcenter senast i somras och hade en exklusiv förhandsvisning av filmen om pianisten och kompositören Jan Johansson. 

Alvargården presenterar: STUNDER AV VERKLIGHET

Alvargården FilmCenter och Film & Kultur på Öland presenterar stolt ett exklusivt gästspel på Alvargården av skådespelaren, regissören och författaren, Jan Jönson.

STUNDER AV VERKLIGHET har Jan framfört på teatrar, universitet och fängelseanstalter i Europa, USA och Ryssland. Den handlar om hans teaterprojekt och möten med livstidsdömda interner på bl.a. Kumla-anstalten och det ökända San Quentin, hur han lärde känna dramatikern Samuel Beckett, Bob Dylan och mycket mer. Läs mer om detta event här.

 

Tid: Lördag 26 maj Maj 2018

Plats: Alvargården FilmCenter/ Kastlösa Alvargata 1, Öland

 

Världspremiär på Alvargården

I samarbete med föreningen Film & Kultur på Öland arrangerar Alvargården Filmcenter ytterligare en världspremiär av en annorlunda film som produceras för SVT! Äventyraren, författaren, forskaren, biologen och filmaren Claes Andrén kommer till Kastlösa och premiärvisar sin film, ”Naturen som Förebild”, som blir två program för SVT.
Syftet med projektet är att visa naturens och evolutionens innovationer som varit förebild för modern teknik, viktig medicin och smart design.Det blir frågestund och samtal efter filmvisningen.TID: Lördag den 24 februari, kl. 14.00 – 17.00PLATS: Alvargården/Kastlösa skola, Kastlösa Alvargata 1ENTRÉ: 260 kr (inkl. fika och frukt) Studerande och pensionärer 230 kr. Medlemmar 210 krOBS! Endast förbokade biljetter.
Mejla din bokning och betala entrén på föreningens bankgiro eller Swish.
Mejl: dan@alvargarden.se

Bankgiro: 5129 – 3694. Skriv ditt namn som referens. Swish: 123 266 8051

Sponsorer för detta evenemang: Mörbylånga kommun, Studiefrämjandet, Sparbanksstiftelsen Öland

 

Skörheten

SKÖRHETEN, är en mycket intressant film och berör oss alla! Det blev också ett intressant samtal efter filmvisningen med psykologen, Frida Johansson Metso. Tack Frida!! Publiken deltog engagerat i samtalet och det blev många frågor och flera svar – vad vi människor har gemensamt och vilka våra mest grundläggande behov och egenskaper är. Ahang ifrågasatte också begreppet “psykisk ohälsa” – många gånger kanske det handlar om vårt “samhälles ohälsa”, och inte att individen är sjuk. Vad är de egentliga orsakerna till att så många mår dåligt i vårt land..? Det är en fråga vi skickar vidare till alla våra folkvalda makthavare…

Tack Lasse, för en mycket intressant och underhållande föreläsning!

Det blev fullsatt när författaren, journalisten och dokumentärfilmaren, Lasse Berg höll en fantastiskt intressant föreläsning i Kastlösa. Han visade också sin dokumentärfilm, ”Drömmen om det goda livet”, som är inspelad i Afrika. Han tyckte själv att det var en magisk afton!

Intresset för människans långa historia har fascinerat Lasse sedan han kom till Indien på 60-talet. Han lämnade sin karriär som pilot i Sverige och har sedan dess bott större delen av sitt liv i Asien och Afrika, där han har forskat om och levt under längre perioder med flera ursprungsbefolkningar. Under åren har han producerat flera dokumentärfilmer för televisionen och skrivit flera böcker, bland annat den hyllade Kalahari-triologin.