OLOF BUCKARD KOMMER TILL ALVARGÅRDEN!

OLOF BUCKARD: estradör, satiriker, samhällskritiker, imitatör, kulturjournalist, predikant och poet – titlarna är många liksom uppdragen.Olof Buckards mångfasetterade signum som artist och ordkonstnär består av monolog, parodi, karikatyr, personifiering,
kuplett, predikan och poesi.

Han är en unik kulturpersonlighet och lika självklar i såväl universitetens föreläsningskatedrar som på teater- och nattklubbsscener eller i predikstolen.Vid millennieskiftet blev Olof Buckard bannlyst av Stockholms dåvarande stiftschef.

Förhoppningsvis är Buckard den siste bannlyste i modern tid inom civi-liserade landområden. Ämnesområdena har varierat mellan kultur- och samhällskritik, existentiella frågor, estetiska spörsmål och kommunikativa problem.

Hatad och älskad. Olof lämnar ingen oberörd.
Senaste scenframträdandet var för några år sedan på Boulevardteatern i Stockholm under rubriken: KULTURKVÄLL MED OLOF BUCKARDsom pågick under flera år. Kvällarna innehöll en tväraktuell samhällsrelaterad performance som första akt och i den andra akten intervjuade Olof gäster som; Roy Andersson, Theodor Kallifatides, Gudrun Schyman, Ingvar Carlsson, Göran Lambertz, Margot Wallström, KG Hammar och många fler.
Buckard har varit verksam med skilda uppdrag i ett femtontal länder. Han har företrätt svensk kultur utomlands med t.ex. Tomas Tranströmer och Olle Adolphson. Han har haft flera samarbeten med artister och musiker som Cornelis Wreesvijk, Zarah Leander och Georg Riedel, Jan Allan, Bengt Hallberg samt Olof Palme och Jan Eliasson.

I egenskap av ordförande för Artister för Fred representerade Olof Buckard Sverige i New York – när FN firade 100-årsjubileet av Dag Hammarskjölds födelse. 

Olof Buckards föreläsning den 14:e augusti på Alvargården kretsar kring HUMOR, VÅR TILLVARO OCH EXISTENS. Missa inte den!
Mycket välkomna till ett unikt framträdande av en mycket underhållande och udda scenpersonlighet!


TID:
 Lördag den 14 augusti, kl. 16.00
PLATS: Alvargården Film & Kulturcenter
ENTRÈ: 320 kr (inkl. kaffe, macka, frukt mm)

OBS! Endast förköp av platser!
Mejla din bokning tilldan@alvargarden.se
Betala på bankgiro: 877-5736 eller swisha till 0706 250 493.

Gällande restriktioner

Vi följer naturligtvis de restriktioner som gäller den 14 augusti.