Ingmar Bergman skulle fyllt 100 år 2018 och hyllades över hela världen – och firandet av vår störste filmregissör fortsätter under 2019. Nu uppmärksammar vi Ingmar Bergman genom att bjuda in journalisten, författaren och regissören Jane Magnusson och kompositören Lars Kumlin.

De senaste åren har Jane blivit enormt hyllad och prisad för sina dokumentärfilmer om Ingmar Bergman, och Lars har gjort musiken till hennes filmer. För första gången får vi se den världsberömde Bergman i en ovanligt nyanserad närbild.

Jane Magnusson var redaktör på SVT för serien BERGMANS VIDEO, som sedan blev långfilmen TRESPASSING BERGMAN, där hon bland annat gör intervjuer med Martin Scorsese, Robert De Niro och Woody Allen om deras relation till Ingmar Bergman.

Senast i december blev hennes film, BERGMAN – ETT ÅR, ETT LIV bästa dokumentärfilm på European Film Award. Filmen hade världspremiär på Cannesfestivalen 2018. Där tokhyllades den bland annat av den erkända branschtidningen Varietys huvudkritiker Owen Gleiberman, som skrev:

“Ett av de ärligaste och mest översvallande porträtt av en konstnär jag har sett. Den fångar Bergman som det ömsinta, svårmodiga, överdådiga och demondrivna, tyranniska och halvgalna kändisgeni han var; besatt av jobbet och kvinnor, det var som att han höll igång tre liv på en gång”.

– Det känns fortfarande fantastiskt roligt att ha fått varit med om ett sådant mottagande som i Cannes. Den recensionen gör att man inte vill läsa några fler, säger Jane Magnusson.

Välkomna till en ovanlig föreläsning och filmvisning om Ingmar Bergman!

DATUM/TID: Lördag den 30 mars, kl. 16.00 – 19-tiden
PLATS: Alvargården Film & Kulturcenter, Kastlösa
ENTRÉ: 290 kr (inkl. kaffe, mackor och fikabröd)
OBS! Endast förbokade platser!

Mejla din bokning till dan@alvargarden.se eller ring 0706 250 493.

Betala entréavgiften på bankgiro: 877-5736 och skriv ditt namn som referens. Du kan också swisha beloppet till 0706 250 493.

För långväga gäster finns det möjlighet att hyra rum i vårt B&B.

Och vi erbjuder också paketpriset 1200 kr/person för er som vill ha logi en natt med middag och entrébiljett till föreläsningen.