Film och samtal med regissören Nathalie Alvarez Mesén, som visar sin prisbelönade film CLARA SOLA

Vid 2022 års Guldbaggegala fick CLARA SOLA fem Guldbaggar, för Bästa film, Bästa regi, Bästa manus, Bästa Foto och Bästa ljuddesign.

CLARA SOLA är en film om en kvinna med högfunktionell autism och hennes strävan att få styra över sin egen kropp, kvinnlighet och sin sexualitet.

I en avlägsen by i Costa Rica ger sig Clara, en 36-årig kvinna, ut på en resa för att bryta sig loss från sociala och religiösa konventioner och bli mästare över sin sexualitet och nyvunna krafter.

Nathalie Álvarez Mesén är en prisbelönad internationell regissör och manusförfattare som i sina filmer gärna betraktar livet från ungas horisont. Hon växte upp i Stockholm och på Costa Rica.

Vid sidan av filmandet coachar hon även barn och tonåringar i skådespeleri. Nathalie har studerat socialantropologi och intresserar sig för teman som sexualitet, minoriteter, tvetydiga relationer, magisk realism och naturen.

I framtiden vill hon fortsätta arbeta med kvinnor och uppmuntra fler tjejer att själva greppa kameran och upptäcka glädjen med film.

DATUM & TID: Lördag den 7 oktober, kl. 16.00
PLATS: Alvargården Film & Kulturcenter, Kastlösa Alvargata 1
ENTRÉ: 240 kr (inkl. kaffe/te, macka)

OBS! Endast förköp av platser!

Mejla din bokning till dan@alvargarden.se och betala via swish till 0706250493 eller till vårt bankgiro 877 – 5736.

MYCKET VÄLKOMNA!

(med stöd från kulturrådet)