De flesta manus som refuseras, ratas på grund av dålig struktur.
Vad är då struktur? Det är ett begrepp som är svårtolkat och fyllt av missuppfattningar i filmbranschen.

Kurt Öberg har i sann anda av jämförandemytologi, forskat i ämnet under många år. Han har slagit samman mytologiska berättelser med sagor, religiösa berättelser, moderna filmer och psykologiska teorier, för att se vad de har gemensamt. Här uppstår frågorna – Hur berättar människan? och Hur konsumerar människan berättelser?

Resultatet kommer snart i Kurts bok DEN GUDOMLIGA KRISEN, som handlar om huvudkaraktärens kris och utveckling. Kurt Öberg har utvecklat en ”verktygslåda” för hur man redigerar sin story och hur man mejslar fram det vi kallar för meningsbärande berättelser.

Under den här helgen går han igenom ”verktygslådan”, och här får du lära dig hur du strukturerar upp din egen berättelse och hur du får den att fungera i filmvärlden. En föreläsning med exempel från olika filmer. 

Kurt Öberg är dramaturg, manusförfattare och manuslärare. Han startade filmmanusutbildningen MANUSPILOTERNA 2005 och har sedan dess varit huvudlärare och pedagogiskt ansvarig. (mer info på www.manuspiloterna.se)

Kurt har skrivit för film och scen under drygt 25 år.

Han har bl.a. skrivit manuset till den prisbelönta filmen HOPPET (bästa manus på Chicagos Filmfestival), i regi av den norske regissören Petter Naess med Peter Stormare.

Pjäsen SCHAKT för radioteatern, i regi av Peter Luckhaus med Mikael Persbrandt och Stefan Larsson i rollerna, den portugisiska långfilmen LAVADO EM LAGRIMAS, i regi av Rosa Couthino Cabral och han var dramaturg/manusutvecklare till den guldbaggenominerade filmen MÅSTE GITT, av Ivica Zubak.

DATUM/TIDER: 18-20 oktober. Fred. 18-20, lörd. 10-17, sönd. 10-17
PLATS:  Alvargården, Kastlösa Alvargata 1, 386 61 Mörbylånga
PRIS:  1 925 kr (inkl. 2 luncher och kaffe/te, mackor/fikabröd)
Obs! Endast förbokade platser! Ring eller mejla din bokning till: dan@alvargarden.se och betala entrén eller avgiften till bankgiro:  877-5736 eller swisha till 0706 250 493.

Vi erbjuder också ett paketpris för hela helgen med föreläsning, kaffe, mackor & fikabröd, 2 luncher, 2 middagar, logi 2 nätter (inkl. frukost) i dubbelrum eller i ett flerbäddsrum för 2 925 kr.